Vaatafwijkingen

ACCZ | A Klinieken

Vaatafwijkingen

Vaatafwijkingen

Wat zijn Spataderen?
Spataderen zijn een veel voorkomende aderafwijkingen. Vrouwen hebben vaker spataderen dan mannen. Spataderen ontstaan vaak op de benen waar ze zichtbaar zijn als blauwe kronkelende aders. Echter kunnen ze ook ontstaan in het gelaat. Daar wordt deze aandoening ook wel couperose genoemd.

Hoe ontstaan spataderen?
In ons lichaam zijn duizenden aderen aanwezig. Deze voorzien het lichaam van zuurstof, voeding en voeren afvalstoffen af. Aderen zijn bloedvaten die het bloed terug naar het hart vervoeren. Slagaderen vervoeren bloed van het hart naar organen en weefsels. Wanneer de vaatwand verzwakt verwijden de vaten zich en worden ze zichtbaar, meestal gebeurd dit bij de aderen. Veel staan, zwangerschap, trombose en aangeboren vaatzwakte zijn factoren die dit proces negatief kunnen beïnvloeden.

Hoe kunnen Spataderen behandeld worden?
Een behandeling met de GentleMax Pro laser is een oplossing voor het verwijderen van kleine ontsierende vaatjes in het gelaat, op het lichaam en oppervlakkige beenvaatjes. De laser zend een lichtstraal uit die wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in het bloed. Deze warmte wordt vervolgens afgegeven aan de vaatwanden waardoor deze krimpen aan elkaar plakken. Vervolgens wordt het vaatje opgeruimd door het lichaam. De laserstraal schijnt door de huid heen zonder deze te beschadigen. Vaatjes in het gelaat kunnen over het algemeen goed behandeld worden. Heeft u op uw benen naast kleine vaatjes ook grote spataders dan moeten deze eerst behandeld worden. Daarna kunnen de kleine vaatjes gelaserd worden. Voor meer informatie over behandeling met de GentleMax Pro laser klikt u op het betreffende laserapparaat.