The Emerge Laser

ACCZ | A Klinieken

The Emerge Laser

THE EMERGE LASER

Algemene informatie over de fractional laser
De gefractioneerde laser schiet door het laserlicht bundels van warmte in de huid. Hierdoor wordt de huid verwarmd. Op deze manier wordt de huid gestimuleerd zichzelf te genezen waardoor de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt. Gevolg hiervan is dat de huid dikker en strakker wordt. De huid wordt hierdoor verjongd en de structuur van de huid verbeterd. Bij ACCZ | A Klinieken wordt gewerkt met één van de nieuwste gefractioneerde laser; de Emerge laser. Bij behandeling met deze laser blijft de huid intact en is de hersteltijd daardoor zeer kort waardoor u uw dagelijkse bezigheden direct weer kan hervatten.

Wie komt er in aanmerking voor een fractional laserbehandeling?
De gefractioneerde laser is geschikt voor beginnende huidveroudering, grove poriën, een grauwe huid, zeer oppervlakkige fijne rimpeltjes en lijntjes, (acne)littekens en pigmentvlekken. Voor behandeling van diepere huidstructuren is de CO2 laser meer geschikt. Ook kan plastische chirurgie een optie zijn voor bijvoorbeeld het opvullen van diepe rimpels met een filler. Of uw huid geschikt is voor behandeling met de gefractioneerde laser is per persoon verschillend en wordt uitgebreid bekeken en besproken tijdens het consult gesprek. Het voordeel is dat binnen ACCZ | A Klinieken het totaalpakket wordt aangeboden waardoor er in de meeste gevallen altijd een passende behandeling gevonden kan worden.

Wie komt er niet in aanmerking voor een fractional laserbehandeling?
Zwangere vrouwen komen niet in aanmerking voor behandeling met de laser. Tevens dient u minimaal zes maanden voor de behandeling geen Roaccutane te hebben gebruikt. Het gebruik van medicijnen die lichtovergevoeligheid veroorzaken (bijvoorbeeld antibiotica, Sint- Janskruid) moet gestopt worden (uiteraard altijd in overleg met uw behandelend arts). Zes weken voor tot drie maanden na de behandeling moet blootstelling aan zonlicht/zonnebank en gebruik van zelfbruinende middelen gestopt en voorkomen worden. Over gebieden met (permanente) fillers, sterk verdikt littekenweefsel (keloïd) en actieve rosacea kan niet gelaserd worden. Voor behandeling van diepe huidstructuren is een andere behandeloptie wellicht beter geschikt.

Consult fractional laserbehandeling
Wanneer u bij ACCZ | A Klinieken komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de huidtherapeut die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de huidtherapeut of u geschikt ben voor een behandeling met de gefractioneerde laser. Daarvoor zal de huidtherapeut vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risico’s uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kan worden. Uiteraard bespreekt u samen met de huidtherapeut uw wensen. Waar stoort u zich aan en wat zou u graag anders zien? De huidtherapeut zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke behandeling de beste optie is. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Indien u besluit over te gaan op behandeling met de fractional laser, dan wordt een informed consent en behandelingsovereenkomst door zowel de huidtherapeut als door u ondertekend.

Voor de fractional laserbehandeling
Het te behandelen gebied dient vrij te zijn van cosmetische middelen. Tijdens, zes weken voor tot 3 maanden na het behandelproces dient blootstelling aan zonlicht/zonnebank en gebruik van zelfbruinende middelen gestopt en voorkomen te worden. Om het te behandelen gebied goed te beschermen tegen zonlicht dient u iedere 2 uur een zonnebrandcrème met een minimale beschermingsfactor van SPF factor 30 aan te brengen. Indien u medicijnen moet gaan gebruiken of als er wijzigingen zijn in uw medicatiegebruik, dient u ons dit tijdig (telefonisch) door te geven.

De fractional laserbehandeling
Bij aanvang van de behandeling worden er foto’s gemaakt van het te behandelen gebied om het effect van de behandeling vast te leggen.
Zodra u op de behandelstoel heeft plaatsgenomen wordt het te behandelen gebied gedesinfecteerd met huidalcohol (70%). Laserlicht is schadelijk voor de ogen, vandaar dat er gedurende de behandeling beschermbrillen worden gedragen. De huidtherapeut stelt de laser in waarna de behandeling kan beginnen. De behandeling is zeer goed te verdragen, verdoving is niet nodig. U kunt lichte prikkeling en warmte voelen.

Na de fractional laserbehandeling
Na behandeling met de fractional laser wordt het behandelde gebied gekoeld met een cool pack. Vervolgens mag u direct naar huis en uw dagelijkse bezigheden hervatten. Make-up mag u direct weer aanbrengen. Tijdens het gehele behandelproces dient blootstelling aan zonlicht/zonnebank en gebruik van zelfbruinende middelen gestopt en voorkomen te worden. Gemiddelde herstelperiode is 2-4 dagen en is afhankelijk van de behandeldiepte (instellingen van de laser). De huid kan roodheid en lichte zwelling vertonen. Dit trekt vanzelf binnen enkele uren tot een dag weg. Ook kunnen er korstjes ontstaan welke vanzelf genezen. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben en de huid voorzichtig te behandelen.

Resultaat van de fractional laserbehandeling
Het resultaat van een fractional laserbehandeling is onder meer verbetering van de huidstructuur, huidverstrakking, vermindering van oppervlakkige littekens, pigmentvlekken en fijne rimpeltjes en toename van volume. Resultaten variëren per persoon. Tijdens het consult gesprek worden de mogelijkheden uitgebreid met u bekeken en besproken.

Gemiddeld aantal fractional laserbehandelingen
Het gemiddeld aantal behandelingen met de fractional laser varieert per persoon en is onder meer afhankelijk van het doel van de behandeling. Gemiddeld zijn er 5-6 behandelingen nodig met een interval van 14 dagen voor een optimaal resultaat.

Mogelijke risico’s en complicaties van een fractional laserbehandeling
De kans op ernstige complicaties is zeer gering. De huid kan roodheid en lichte zwelling vertonen. Dit trekt vanzelf weg binnen enkele uren tot een dag. Ook kunnen er korstjes ontstaan welke vanzelf genezen. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben en de huid voorzichtig te behandelen. De kans op het ontstaan van een infectie, lichte of donkere pigmentvlekken en andere huidbeschadigingen is klein. Overigens kan het ontstaan van pigmentvlekken wel gestimuleerd worden door blootstelling aan zonlicht/zonnebank. U dient het te behandelen gebied daarom altijd goed te beschermen met een zonnebrandcrème met een minimale beschermingsfactor van SPF factor 30.
Fractional laserbehandeling en vergoeding door zorgverzekeraars
Sommige cosmetische behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding. Voor specifieke informatie adviseren wij u uw zorgverzekeraar te raadplegen.

Welke huidtherapeuten voeren Q-Switched laserbehandelingen uit?
– Marjolijn Floors