Rimpels

ACCZ | A Klinieken

Rimpels

Rimpels

Wat zijn rimpels?

Rimpels zijn als het ware plooien in de huid welke ontstaan door verschillende factoren; een tekort aan vocht, collageen en elastine. Bij veroudering van de huid ontstaan rimpels. Er zijn verschillende soorten rimpels; fijne (oppervlakkige) rimpels, diepe rimpels en fronsrimpels.

Hoe ontstaan rimpels?
Rimpels ontstaan door het verouderen van de huid. Onderhuids bindweefsel en elastine worden vanaf middelbare leeftijd minder aangemaakt. Roken en overmatige blootstelling aan zon versneld dit proces. Zodra de afbraak van elastine groter wordt dan de aanmaak, wordt de huid slapper waardoor er rimpels ontstaan.

Hoe kunnen rimpels behandeld worden?
Voor behandeling van rimpels kan bij ACCZ | A Klinieken gebruik gemaakt worden van verschillende lasers, namelijk de Alexandrite laser (Gentle Max Pro) voor hele fijne, oppervlakkige lijntjes, de fractional laser (The Emerge) voor hele fijne, oppervlakkige lijntjes en de CO2 laser voor oppervlakkige en iets diepere rimpels. Diepe rimpels zijn moeilijker te behandelen met de laser. Wellicht is behandeling met een spierverslapper zoals Botox in dat geval een betere optie voor u. Deze behandeling wordt uitgevoerd door de plastisch chirurgen van ACCZ | A Klinieken. Voor meer informatie over behandeling met de Alexandrite laser, de fractional laser en de CO2 laser klikt u op het betreffende laserapparaat.