Pigmentvlekken

ACCZ | A Klinieken

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Wat zijn pigmentvlekken?
Pigmentvlekken zijn vlekken op de huid welke meestal donker van kleur zijn. De donkerkleurige pigmentvlekken worden ook wel hyperpigmentaties genoemd. Lichte pigmentvlekken worden hypopigmentaties genoemd. Bekende en veel voorkomende pigmentvlekken zijn sproeten en zonnevlekken.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?
Pigmentvlekken worden veroorzaakt door een abnormale productie van pigment (melanine). Hierdoor wordt het als een vlek zichtbaar op het huidoppervlak. Er zijn veel verschillende soorten pigmentvlekken. Pigmentvlekken kunnen ontstaan na een ontstekingsreactie zoals na acne of wondjes. Dit wordt ook wel postinflammatoire hyperpigmentatie genoemd. Ook kunnen pigmentvlekken ontstaan door overmatige blootstelling aan zonlicht, zoals ouderdomsvlekken (lentigo solaris). Deze pigmentvlekken worden dan ook vaak gezien in het gezicht, op de handen en decolleté.

Hoe kunnen pigmentvlekken behandeld worden?
Voor behandeling van pigmentvlekken kan bij ACCZ | A Klinieken gebruik gemaakt worden van verschillende lasers, namelijk de Alexandrite laser (GentleMax Pro), de Q-Switched laser (Alex TriVantage) en eventueel de CO2 laser. Tevens kunnen pigmentvlekken behandeld worden met crèmes al dan niet in combinatie met peelings. Bescherming tegen de zon is erg belangrijk ter voorkoming van pigmentvlekken en om verergering tegen te gaan. Voor meer informatie over behandeling met de Alexandrite laser, de Q-Switched laser en CO2 laser klikt u op het betreffende laserapparaat.

 

LEES HIER MEER                         BEKIJK HIER DE TARIEVEN