Oppervlakkige Peeling

ACCZ | A Klinieken

Oppervlakkige Peeling

OPPERVLAKKIGE PEELING

Algemene informatie over oppervlakkige peeling
Bij ACCZ A | A Klinieken wordt er gewerkt met de Alpha hidroxy acids (AHA) glycolzuur en salicylzuur. Uit studies is gebleken dat AHA zuren de eigenschap hebben dat ze vocht in de huid kunnen binden. Ook stimuleren ze de aanmaak van elastine en collageenvezels. Verder zorgen ze ervoor dat de tussencelstof in de hoornlaag opgelost wordt waardoor de overtollige hoorncellen afschilferen waardoor een verfrissing van de huid optreed. Ook oppervlakkig donker verkleurde huidcellen zullen afschilferen waardoor oppervlakkige pigmentvlekjes kunnen verbleken. Het meest toegepaste AHA voor huidverbetering is glycolzuur. Door de kleine molecuulgrotte kan deze het snelst door de huid worden opgenomen. Het is effectief maar kan door de grote indringdiepte irriteren op de beschadigde huid. Daarom is het voornamelijk voor de verouderde of droge huid. Voor de vette huid of acne huid is salicylzuur beter geschikt. Salicylzuur is vet oplosbaar en dringt daardoor diep in de poriën.

Wie komt er in aanmerking voor een peeling behandeling?
De oppervlakkige peeling is geschikt voor behandeling van een grauwe, droge en verhoornde huid. Tevens kan de oppervlakkige peeling goed ingezet worden bij een acne huid, een huid met verstopte poriën, een rokershuid, een vette huid en bij lichte huidbeschadiging door de zon.

Wie komt er niet in aanmerking voor een peeling behandeling?
U komt niet in aanmerking voor een peelingbehandeling indien er sprake is van sterk verdikt littekenweefsel (keloid), open wonden, actieve herpes (koortslip) of actieve ontstekingen in het te behandelen gebied. Tevens komt u niet in aanmerking voor behandelen indien u minder dan 6 maanden geleden gestopt bent met het innemen van isotretinoine (Roaccutane).

Consult peeling
Wanneer u bij ACCZ | A Klinieken komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de huidtherapeut die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de huidtherapeut of u geschikt ben voor een behandeling met glycolzuurpeeling. Daarvoor zal de huidtherapeut vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risico’s uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kan worden. Uiteraard bespreekt u samen met de huidtherapeut uw wensen. Waar stoort u zich aan en wat zou u graag anders zien? De huidtherapeut zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke behandeling de beste optie is. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Indien u besluit over te gaan op behandeling met deglycolzuurpeeling, dan wordt een informed consent en behandelingsovereenkomst door zowel de huidtherapeut als door u ondertekend.

Voor de peeling
Het is belangrijk dat u een week voor de behandeling niet harst in het te behandelen gebied. Elektrisch epileren of laser / IPL behandelingen in het te behandelen gebied zijn ook niet toegestaan. Tevens is het belangrijk de huid zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht. Een huid met zonnebrand kan niet behandeld worden.

De peelingbehandeling
Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd en gedesinfecteerd worden.
Daarna zal de huidtherapeut de peeling aanbrengen op u gezicht zodat deze kan inwerken. Door de inwerking ontstaat een licht tintelend gevoel. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk.

Na een oppervlakkige peeling behandeling.
Na de behandeling zal de huid rood zijn en kan er lichte zwelling optreden. Dit trekt meestal binnen enkele uren weg. Ook kan de huid schraal aanvoelen en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Of deze huidreactie optreedt is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Het is belangrijk dat u niet krabt aan de korstjes om littekenvorming /pigmentvlekjes te voorkomen. Na de behandeling is de huid
extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot zes weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.

Resultaat van de oppervlakkige peeling
Na behandeling met de oppervlakkige peeling zal uw huid een mooiere teint hebben, meer vocht vasthouden, minder onzuiverheden bevatten, gladder ogen en zachter aanvoelen.. Deze behandeling kan goed gecombineerd worden met een Emerge of huidverbeterende GentleMax Pro laserbehandeling voor een optimaal resultaat.

Gemiddeld aantal oppervlakkige peelingbehandelingen
Na 1 behandeling zult u al resultaat zien. Voor het beste resultaat adviseren wij meerdere behandelingen in kuurverband om de 10 tot 15 dagen.

Mogelijke risico’s en complicaties van een oppervlakkige peelingbehandeling
De oppervlakkige peelingbehandeling geeft weinig kans op complicaties. Er is een geringe kans op littekens en hyperpigmentatie.

Oppervlakkige peelingbehandeling en vergoeding door zorgverzekeraars
De vergoeding van glycolzuurpeeling is per zorgverzekeraar verschillend. Meestal is vergoeding alleen mogelijk bij een acne behandeling. Voor specifieke informatie adviseren wij u uw zorgverzekeraar te raadplegen.

Welke huidtherapeuten voeren glycolzuurpeeling behandelingen uit?
Marjolijn Floors