Ooglidcorrectie van de bovenoogleden

ACCZ | A Klinieken

Ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Algemene informatie over een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Het is een oplossing met een natuurlijk resultaat voor bijvoorbeeld een te slappe huid van de bovenoogleden. Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden is een kleine operatieve ingreep onder lokale verdoving. Ten gevolge van het minder elastisch worden van de huid kunnen de oogleden slapper worden en uitzakken. Bij de bovenoogleden kan dit ertoe lijden dat een plooi van het bovenooglid op de wimpers gaat rusten, waardoor het openen van het oog moeilijker wordt.

Hoewel rimpelvorming tot het normale verouderingsproces behoort, kan door het uitzakken van de oogleden een overigens nog jong gezicht veel ouder en vermoeider lijken. Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden kan in deze situatie een sterke verbetering brengen, met behoud van een natuurlijke uitstraling.

Wie komt er voor een ooglidcorrectie van de bovenoogleden in aanmerking?

Of een ooglidcorrectie van de bovenoogleden een oplossing kan bieden wordt bij iedere patiënt individueel bekeken. Leeftijd speelt geen rol van betekenis. Zogeheten kraaienpootjes verdwijnen door deze operatie overigens niet. Deze zijn eventueel aanvullend met een spierverzwakker te behandelen, natuurlijk alleen indien u dit wenst.

Indien u ook klachten heeft over het zien, tranen, of juist droge ogen, dan is het aan te raden om dit in het eerste gesprek met uw plastisch chirurg te melden.

Huidoverschot als gevolg van het ouder worden en ook bij aanleg voor deze aandoening worden de oogleden slapper en dunner. De huid van de bovenoogleden gaat dan overhangen. U krijgt het gevoel dat men constant de wenkbrauwen moet optrekken om beter te kunnen zien. Daardoor zijn de ogen vaak sneller vermoeid. Indien er sprake is van een duidelijke mate van verzakking van het voorhoofd en dientengevolge ook van de wenkbrauwen is het vaak raadzaam om in plaats van een ooglidcorrectie van de bovenoogleden van de bovenoogleden een wenkbrauwlift te laten verrichten.

Soms is het verstandig om een gecombineerde ingreep te laten doen. Uw plastisch chirurg kan u heel goed uitleggen wanneer dit het geval is. Ook indien u tegelijk een onderooglidcorrectie van de bovenoogleden overweegt kunt u dit het beste bespreken met uw plastisch chirurg.

Verwachtingen na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden biedt, mits op de juiste wijze en bij de daarvoor aangewezen patiënt uitgevoerd, een goede verbetering en een verfrissende blik. Wees realistisch in uw verwachtingen. Tracht deze goed op een rijtje te zetten en bespreek ze vooraf met uw plastisch chirurg. De plastisch chirurg die uw behandeling zal uitvoeren heeft een zeer ruime ervaring met deze ingreep.

Voor de ingreep van een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

De ingreep vindt in principe onder lokale verdoving plaats. U kunt dan voor de ingreep gewoon eten en drinken. Alleen als onder algehele verdoving geopereerd wordt, moet u nuchter zijn, dat wil zeggen 6 uur voorafgaand aan de operatie niets eten en/of drinken.

Als u medicijnen gebruikt die “het bloed dunner maken” en waarvoor u onder controle staat van de trombosedienst, dient u dit van te voren aan uw plastisch chirurg melden. Dit omdat deze medicijnen namelijk, na toestemming van de voorschrijvende dokter, tijdelijk gestaakt dienen te worden voor de operatie.

Zorgt u ervoor dat u voor de ingreep absoluut geen make-up gebruikt, ook geen dagcrème. U dient al uw sieraden, horloge en piercings voor de operatie af te doen.
Verder adviseren wij u twee dagen voor tot twee dagen na de ingreep geen alcohol te nuttigen. Een half uur voor de ingreep adviseren wij u om 2 tabletten van 500mg Paracetamol te nemen.

Indien u erg zenuwachtig bent kunnen we u eventueel aan het begin van de operatie een rustgevend medicament geven. De ingreep zal qua duur ongeveer een half tot een uur voor een paar oogleden, bedragen.

Beschrijving van de operatie van een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Vooraf wordt in staande of zittende positie door uw plastisch chirurg exact bepaald hoeveel er aan huidoverschot bij u aanwezig is. Hij tekent dit af met een watervaste stift. Vervolgens komt u liggen op de behandelstoel en wordt het gehele gezicht gepoetst met een soort zeepoplossing die niet brand op uw huid of in de ogen. Hierna komen er steriele doekjes om het haar en in de hals. U mag dan niet meer aan uw gezicht komen met uw handen.

Vervolgens zet de plastisch chirurg een verdovingsprikje aan de beide zijkanten van uw oog en vanuit dit verdoofde stukje huid wordt de rest van het bovenooglid verdoofd. De prikjes gebeuren met het kleinste naaldje wat er bestaat. De gebruikte verdovingsvloeistof geeft geen branderig gevoel in tegenstelling tot de vloeistof die veelal gebruikt wordt voor het zetten van lokale verdovingen.

Als de oogleden verdoofd zijn voelen ze dik en gezwollen aan. Dit is ook het geval omdat er veel verdovingvloeistof in uw oogleden is gespoten. De verdoving werkt meteen. Na het omsnijden van het overschot aan huid wordt het stukje huid met een soort laserachtig apparaatje verwijderd. Dit om alle bloedvaatjes direct dicht te branden. Hierdoor is de kans op bloedingen eigenlijk nul geworden.

Omdat het vaak nodig is voor een zeer fraai cosmetisch resultaat zal er ook wat overtollig vet, in de middelste ooghoeken, worden verwijderd. Hierna wordt het verslapte deel van de kringspier van het oog strakker gemaakt in verticale en horizontale richting. Ook wordt de bovenooglidslagplooi dusdanig geaccentueerd dat u weer een jonge oogopslag krijgt.

Na controle of de wond helemaal droog is wordt er begonnen met hechten. Hiervoor wordt een heel dun zeer geavanceerd hechtdraadje gebruikt die niet zal opzwellen in de wond. Het litteken valt precies in de oogplooi en is na enige tijd nagenoeg onzichtbaar.

De hechtingen worden afhankelijk van uw situatie, maar meestal na ongeveer 7 dagen verwijderd. Door op deze wijze te werk te gaan, zal het litteken vrijwel onzichtbaar genezen. De pijn na de operatie is zeer gering en meestal zijn pijnstillers niet eens nodig.

Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden wordt soms tegelijkertijd met deooglidcorrectie van de onderoogleden gedaan. Hierbij kan het nodig zijn om zowel de huid, de onderliggende spier en het vetweefsel te corrigeren. De insnijding wordt dicht onder de wimperlijn gedaan, zodat ook deze littekens vrijwel onzichtbaar zijn. Het resultaat is over het algemeen spectaculair en heeft een duidelijk verjongend effect op de gezichtsuitdrukking.

Wat gebeurt er na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

U gaat naar huis met kleine steristrips op de wondjes. Om zo veel mogelijk zwelling tegen te gaan, kunt u het beste direct na de ingreep tot zoveel mogelijk koelen totdat u naar bed gaat.

Wij adviseren u te koelen met diepvriesdoperwten, waarvan u 2 a 3 eetlepels in een plastic boterhamzakje doet. Legt u op beide ogen een zakje, maar zorg er altijd voor dat u een gaasje of tissue tussen het diepvriesproduct en uw huid doet. Direct contact tussen uw huid en het ijskoude product moet worden vermeden.

U mag van ons in ieder geval geen auto besturen en we raden u aan om direct te starten met het koelen, dus raden wij u aan om te regelen dat u door iemand thuisgebracht wordt.

Het gebied rondom de ogen zal gezwollen en branderig aanvoelen, maar door consequent goed te koelen zal deze branderigheid en zwelling worden tegengegaan. Echter oogleden zwellen gemakkelijk op en worden snel blauw. En de blauwe plekken kunnen enige tijd blijven. Meestal zijn ze na een week veelal weg.

Zodra de hechtingen zijn verwijderd, mag er ook weer make-up gebruikt worden. Het is mogelijk, dat u na de ingreep tijdelijk last heeft van ‘droge’ ogen of ogen die wat overgevoelig zijn voor licht, maar dit is van tijdelijke aard.

Complicaties na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Mogelijke complicaties zoals een nabloeding of een infectie komen maar zelden voor. Als U na een operatie aan de bovenoogleden ernstige pijn krijgt in of rondom het oog, of het gezichtsvermogen van een van de ogen minder wordt in de eerste uren na de operatie, dient u direct de plastisch chirurg te waarschuwen. Er is dan mogelijk sprake van een bloeduitstorting rondom de oogbol. Als deze niet snel behandeld wordt zou dat in het ergste geval zelfs tot blindheid kunnen leiden. Deze situatie is extreem zeldzaam.

U KRIJGT ALTIJD EEN SPOEDNUMMER MEE WAARMEE WIJ 24 UUR PER DAG EN 7 DAGEN PER WEEK VOOR U BEREIKBAAR ZIJN!

Wat U verder nog moet weten over een Ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Het is van groot belang dat vooral de eerste dagen na de operatie zo min mogelijk druk op uw hoofd komt te staan, dit om zwelling tegen te gaan. Dit houdt in dat u onder andere niet mag bukken, voorover buigen, persen, of zwaar tillen. Ondanks het opvolgen van onze adviezen kan het zijn dat de ogen er in de eerste dagen wat gezwollen en blauw uitzien. U moet er op rekenen dat de ergste zwelling en verkleuring meestal na 1 week maar soms pas na twee weken is verdwenen; het definitieve resultaat wordt pas na 6 weken bereikt.

Het gebruik van make-up rondom de ogen vanaf een week na de operatie weer toegestaan. Douchen mag u gewoon na de ingreep. Natuurlijk niet urenlang water langs de wondjes laten lopen of in bad laten weken, want de hechtpleisters hechten heel goed maar niet eindeloos. Dep de hechtpleisters droog als ze nat zijn geworden.

Na de ingreep wordt u op controle verwacht gemiddeld een week na de ingreep, voor het verwijderen van de steristrips en hechtingen. Een eindcontrole na 6 tot 8 weken, ook voor het maken van de eindfoto’s, wordt door ons altijd gewaardeerd. Koop geen littekencrèmes omdat wij u een littekencrème voorschrijven waarvan de kosten worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Na het verwijderen van de hechtpleisters kunt starten met het 2 maal daags (dun) smeren van de littekencrème.

Weer een week later wordt u geadviseerd om het litteken ook te masseren (dit kan met de littekencrème). Hier dient u mee door te gaan tot uw laatste controle, 6 tot 8 weken na de ingreep.

Ooglidcorrectie en vergoeding door verzekeraars

Verzekeraars vergoeden een ooglidcorrectie niet vanuit het basispakket. Als u een aanvullende verzekering of pakket heeft en u kunt aantonen dat uw ooglidcorrectie niet uit cosmetisch maar uit medisch oogpunt noodzakelijk is ( bijv. uw ooglid hangt geheel of gedeeltelijk voor uw pupil ), dan komt u wellicht in aanmerking voor een vergoeding. Het beste kunt u direct bij uw eigen verzekeringsmaatschappij navragen of en onder welke voorwaarden u recht heeft op een vergoeding.

Ooglidcorrectie en belastingaftrek

Algemene regel is: als u een ooglidcorrectie laat uitvoeren uitsluitend om cosmetische redenen dan zijn deze kosten niet aftrekbaar voor de belasting.

Als de correctie van uw boven en/of onderoogleden medisch noodzakelijk is en uw verzekeraar vergoedt geheel of gedeeltelijk deze kosten niet dan zijn deze kosten wel aftrekbaar voor de belasting.

 

 

—————————————————————————————————————

OOGLIDCORRECTIE BOVENOOGLEDEN

Ooglidcorrectie van de bovenoogleden (Ooglift)

Algemene informatie over een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

De ooglidcorrectie van de bovenoogleden (Blepharoplastiek superior) is de oplossing voor het slapper worden van de bovenoogleden. Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd met het behoud van “eigen ogen”. Een natuurlijk resultaat na het ondergaan van de bovenooglidcorrectie is hetgeen wat u er van verwachten mag. Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden is een kleine operatieve ingreep onder lokale verdoving. Indien gewenst kan de ooglidcorrectie van de bovenoogleden ook onder algehele narcose worden uitgevoerd. De reden waarom er zoveel ooglidcorrecties worden uitgevoerd is dat door het minder elastisch worden van de huid de oogleden slapper worden en uitzakken. Bij de bovenoogleden heeft dit als direct gevolg dat een huidplooi van het bovenooglid op de wimpers gaat rusten, waardoor het openen van het oog moeilijk wordt. Ooglidcorrecties van de bovenoogleden worden veelal ook uitgevoerd vanwege klachten van zware oogleden, drukkend gevoel op de bovenoogleden en hoofdpijnklachten. Door het zakken van het voorhoofd en dientengevolge de wenkbrauwen kan het probleem van de huid van de bovenoogleden eerder tot een probleem en dus een indicatie voor het bovenooglidcorrectie leiden. Indien de wenkbrauwen te laag zijn gezakt is een correctie van de bovenoogleden niet de juiste oplossing. In dat geval moet er een wenkbrauwlift worden uitgevoerd, al dan niet gecombineerd met een bovenooglidcorrectie.

Bovenooglidcorrecties tegen het verouderingsproces

In de strijd tegen het verouderingsproces wordt een ooglidcorrectie van de bovenoogleden vaak ingezet. Hoewel enige rimpel- en plooivorming in het gezicht tot het normale verouderingsproces behoort, kan door het uitzakken van de oogleden een overigens nog jong gezicht veel ouder en vermoeider lijken. Daarom wordt bij de beoordeling van het behandelen van “the ageing face” altijd bekeken of een bovenooglidcorrectie en/of een onderooglidcorrectie van toegevoegde waarde kunnen zijn. Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden, eigenlijk een betrekkelijk kleine ingreep, kan in deze situatie een sterke verbetering brengen, met behoud van een natuurlijke uitstraling.

Ooglidcorrectie van de bovenoogleden, wie komt er voor in aanmerking?

Of een ooglidcorrectie van de bovenoogleden een oplossing kan bieden van de klachten en/of wensen moet iedere patiënt individueel bekeken worden. Leeftijd speelt geen rol van betekenis in de afweging of de bovenooglidcorrectie wel of niet kan worden uitgevoerd. Eventuele zogeheten kraaienpootjes verdwijnen door het uitvoeren van de ooglidcorrectie van de bovenoogleden overigens niet. Deze zijn eventueel aanvullend met spierkracht verminderaar te behandelen, gelijktijdig met de bovenooglidcorrectie. Maar natuurlijk alleen indien u dit wenst. Indien u een bovenooglidcorrectie overweegt en u heeft ook klachten over uw gezichtsvermogen, tranende en/of juist droge ogen, dan is het aan te raden om dit in het eerste consult te melden.

Het ontstaan van de indicatie voor een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Huidoverschot is het gevolg van het ouder worden, zo ook bij de bovenoogleden, hetgeen op zich al genoeg indicatie kan zijn voor het verrichten van een bovenooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden wordt vaak op al wat jongere leeftijd (voor het dertigste levensjaar) uitgevoerd wanneer er aanleg voor deze aandoening bestaat door een bepaalde bouw van de oogkas en/of oogleden die sneller slapper en dunner worden. De huid van de bovenoogleden gaat dan overhangen waarbij u het gevoel krijgt dat de wenkbrauwen opgetrokken moeten worden, om beter te kunnen zien. Vermoeide ogen kunnen het gevolg zijn.

Bovenooglidcorrectie of wenkbrauwlift?

Een bovenooglidcorrectie wordt vaak nog uitgevoerd terwijl er al enige mate van verzakking van de wenkbrauwen bestaat. Daarentegen moet er geen ooglidcorrectie van de bovenoogleden worden uitgevoerd indien er sprake is van een duidelijke mate van verzakking van het voorhoofd en dientengevolge ook van de wenkbrauwen. In dit geval is het vaak raadzaam om in plaats van een bovenooglidcorrectie een wenkbrauwlift te laten verrichten. Soms is het verstandig om een gecombineerde ingreep te laten doen. Tijdens het consult wordt u uitgelegd wanneer dit het geval is. Ook indien u tegelijk met bovenooglidcorrectie een onderooglidcorrectie overweegt kunt u dit het beste direct bespreken tijdens het eerste consult.

Verwachtingen na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden biedt, mits op de juiste wijze en bij de daarvoor geselecteerde kandidaat uitgevoerd, een goede verbetering en een verfrissende blik. Zoals bij elke ingreep, moet men ook bij een bovenooglidcorrectie realistisch zijn in de verwachtingen. Bij het eerste consult voor de bovenooglidcorrectie is het verstandig uw verwachtingn goed op een rijtje te zetten en te bespreken. De specialist die uw bovenooglidcorrectie zal doen heeft een zeer ruime ervaring met het uitvoeren van de ooglidcorrecties.

ACCZ | A Klinieken, de specialist op het gebied van Ooglidcorrecties

U heeft maar 1 gezicht en 1 stel ogen. Daarom wilt u voor uw (boven-) ooglidcorrectie ergens naar toe waar ze zeer ervaren zjn in het uitvoeren van (boven-) ooglidcorrecties. De specialisten van ACCZ | A Klinieken verrichten de meeste ooglidcorrecties van alle specialisten in Nederland. De unieke samenwerking tussen Plastische Chirurgen en Oogartsen zorgt ervoor dat u “het beste van twee werelden” krijgt. De zee van ervaring garandeert u een “State of the art” behandeling. He hoogste tevredenheidspercentage (meer dan 99%) en het hoogste rapportcijfer van de behandelde cliënten (gemiddeld rapportcijfer 9,3) bevestigen uw gevoel dat u bij de Top Kliniek van Nederland zit. ACCZ | A Klinieken is verder de eerste kliniek van Nederland die per 1 januari 2013 voldoet aan de strengste eisen van de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) met een volledig geïmplementeerd Veiligheid Management Systeem (VMS). ACCZ | A Klinieken, een veilig en vertrouwd gevoel!

Voor de ingreep van een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

De ooglidcorrectie van de bovenoogleden vindt in principe onder plaatselijke (lokale) verdoving plaats. U mag voorafgaand aan de bovenooglidcorrectie gewoon eten en drinken. Alleen als onder algehele verdoving (narcose) geopereerd wordt, moet u nuchter zijn, dat wil zeggen 6 uur voorafgaand aan de ooglidcorrectie niets eten en/of drinken.

Als u medicijnen neemt die “het bloed dunner maken” en waarvoor u onder controle staat van de trombosedienst, dient u dit van te voren, tijdens het consultgesprek voor de bovenooglidcorrectie, altijd te melden. Deze medicijnen dienen namelijk, na toestemming van de voorschrijvende arts, vaak enige tijd gestaakt te worden voor de bovenooglidcorrectie.

Zorgt u ervoor dat u voor de bovenooglidcorrectie absoluut geen make-up gebruikt, ook geen dagcrème. U dient al uw sieraden, horloge en piercings voor de ooglidcorrectie van de bovenoogleden, af te doen.

Verder adviseren wij u twee dagen voor tot twee dagen na de bovenooglidcorrectie geen alcohol te nuttigen. Een half uur voor de bovenooglidcorrectie adviseren wij u om 2 tabletten van 500 mg Paracetamol te nemen.

Indien u erg zenuwachtig bent kunnen we u eventueel aan het begin van de ooglidcorrectie een rustgevend medicament geven. De ingreep zal qua duur een half tot een uur, in totaliteit van de bovenooglidcorrectie, bedragen.

Beschrijving van de operatie van een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Voorafgaand aan uw bovenooglidcorrectie, wordt door uw behandelend specialist, exact bepaald hoeveel er aan huidoverschot bij u aanwezig is. Voor aanvang van de bovenooglidcorrectie tekent hij/zij dit af met watervaste stift. Vervolgens komt u liggen voor de bovenooglidcorrectie, op de behandelstoel, en wordt het hele gezicht gepoetst met een soort zeepoplossing die niet brandt op uw huid of in de ogen. Hierna komen er steriele doeken om het haar en hals. U mag dan niet meer met uw handen aan uw gezicht komen tijdens de bovenooglidcorrectie. Indien u tijdens de bovenooglidcorrectie jeuk ervaart, geeft u dit aan en wordt er voor u gekrabd.

Voor de verdoving van de bovenooglidcorrectie zet de specialist een verdovingsprikje aan de beide zijkanten van uw oog en vanuit dit verdoofde stukje huid wordt de rest van het bovenooglid verdoofd. De bij de bovenooglid gegeven prikjes gebeuren met het kleinste naaldje wat er bestaat. De, bij de ooglidcorrectie van de bovenoogleden, gebruikte verdovingsvloeistof geeft geen branderig gevoel in tegenstelling tot de vloeistof die veelal gebruikt wordt vor het zetten van lokale verdovingen.

Als door alle prikjes van de ooglidcorrectie van de bovenoogleden, de oogleden verdoofd zijn, voelen ze dik en gezwollen aan. Dit is ook het geval omdat er veel verdovingsvloeistof in uw oogleden is gespoten. De verdoving voor de bovenooglidcorrectie werkt meteen.

Na het omsnijden van het overschot aan huid bij een bovenooglidcorrectie, wordt het stukje huid met een soort laserachtig apparaatje verwijderd. Het werkt met een heel fijn elektrisch stroompje. Dit kunt u op diverse wijzen ervaren. De meeste mensen geven aan dat ze een bepaalde druk op de oogbol ervaren, andere geven het aan in het voorhoofd. Het is een bijzondere sensatie en het doet geen pijn. Het gebruik van dit apparaatdient om alle bloedvaatjes gelijk dicht te branden. Hierdoor is de kans op bloedingen bij een bovenooglidcorrectie eigenlijk nul geworden.

Omdat het vaak zat nodig is, bij het verrichten van een bovenooglidcorrectie, voor een zeer fraai cosmetisch resultaat, zal er ook wat overtollig vet, in de middelste ooghoeken, worden verwijderd.

Hierna wordt bij een bovenooglidcorrectie het verslapte deel van een kringspier van het oog strakker gemaakt in verticale en horizontale richting. Ook wordt de bovenooglidslagplooi dusdanig geaccentueerd dat u weer een jeugdige oogopslag krijgt na de bovenooglidcorrectie.

Na controle of de wond helemaal droog is wordt er begonnen met het inbrengen van het hechtdraadje. Bij het hechten van de wondjes van een bovenooglidcorrectie wordt een heel dun zeer geavanceerd gebruikt die niet zal opzwellen in de wond. Hierdoor is het hechtdraadje gebruikt bij een bovenooglidcorrectie ook zonder enige weerstand te verwijderen. Het litteken van de bovenooglidcorrectie valt precies in de oogplooi en zal enige tijd na de ooglidcorrectie van de bovenoogleden (nagenoeg) onzichtbaar zijn. Om de wondjes van de bovenooglidcorrectie zo goed mogelijk te beschermen worden er hechtpleistertjes (soort zwaluwstaartjes) over de gehechte wondjes geplakt.

De hechtpleistertjes en hechtingen gebruikt bij de bovenooglidcorrectie worden afhankelijk van uw specifieke situatie, maar meestal na ongeveer 7 dagen verwijderd. Door op deze wijze te werk te gaan, zal het litteken vrijwel onzichtbaar genezen. De gevoeligheid na de ooglidcorrectie van de bovenoogleden is zeer gering en meestal zijn pijnstillers niet eens nodig.

Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden wordt soms tegelijkertijd met de ooglidcorrectie van de onderoogleden gedaan. Hierbij kan het nodig zijn om zowel de huid, de onderliggende spier en het vetweefsel te corrigeren. De insnijding wordt dicht onder de wimperlijn gedaan, zodat ook deze littekens vrijwel onzichtbaar zijn. Het resultaat is over het algemeen spectaculair en heeft een duidelijk verjongend effect op het gezicht.

Wat gebeurt er na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Na de bovenooglidcorrectie gaat u naar huis met kleine steristrips op de wondjes. Om zo veel mogelijk reactieve zwelling tegen te gaan, kunt u het beste direct na de bovenooglidcorrectie zoveel mogelijk koelen tot u gaat slapen. De eerste koeling voor na de bovenooglidcorrectie krijgt u mee voor onderweg naar huis.

Voor na een bovenooglidcorrectie werkt het tegengaan van reactieve zwelling het beste door te koelen met diepvriesdoperwten, waarvan u 2 a 3 eetlepels in een plastic boterhamzakje doet. Legt u op beide ogen een zakje, maar zorg er altijd voor dat u een gaasje of tissue tussen het diepvriesproduct en uw huid doet. Direct contact tussen uw huid en het ijskoude product moet worden vermeden.

Na een bovenooglidcorrectie mag u in geen enkel geval geen auto besturen. Daarnaast moet u na de bovenooglidcorrectie direct starten met het koelen van de bovenoogleden, dus raden wij u aan om te regelen dat u door iemand thuisgebracht wordt.

Na het hebben ondergaan van de ooglidcorrectie van de bovenoogleden zal het gebied rondom de ogen gezwollen en branderig kunnen aanvoelen, maar door consequent goed te koelen zal deze branderigheid en zwelling worden tegengegaan. Echter oogleden zwellen gemakkelijk op en worden snel blauw, zo ook na een bovenooglidcorrectie. En de blauwe plekken kunnen enige tijd na de ooglidcorrectie van de bovenoogleden zichtbaar blijven. Echter meestal zijn na een week, na de bovenooglidcorrectie, veelal weg.

Zodra de hechtingen van de bovenooglidcorrectie zijn verwijderd, mag er ook weer make-up worden gebruikt worden. Het is mogelijk, dat u na de bovenooglidcorrectie tijdelijk last heeft van ‘droge’ ogen of ogen die wat overgevoelig zijn voor licht, maar dit is van tijdelijke aard.

Complicaties na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Mogelijke complicaties zoals een nabloeding of een infectie komen na een bovenooglidcorrectie maar zeer zelden voor (in alle duizenden bovenooglidcorrecties uitgevoerd door ACCZ | A Klinieken is er geen enkele infectie of nabloeding geweest!).

Als u na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden ernstige pijn krijgt in of rondom het oog en/of het gezichtsvermogen van een van de ogen minder wordt in de eerste uren na de bovenooglidcorrectie, dient u direct uw specialist te waarschuwen. Er zou dan mogelijk sprake kunnen zijn van een bloeduitstorting rondom de oogbol. Als deze niet snel behandeld wordt zou dat in het ergste geval zelfs tot blindheid kunnen leiden. Deze situatie is extreem zeldzaam in het algemeen en bij ACCZ | A Klinieken in het bijzonder vanwege de beproefde veilige manier van werken, de uitgebreide routine en de in jaren opgebouwde deskundigheid.

U KRIJGT ALTIJD EEN SPOEDNUMMER MEE. UW BEHANDELEND SPECIALIST VAN ACCZ | A KLINIEKEN IS 24 UUR PER DAG EN 7 DAGEN PER WEEK VOOR U BEREIKBAAR!

Wat u verder nog moet weten over een ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Het is van groot belang dat vooral de eerste dagen na de bovenooglidcorrectie zo min mogelijk druk op uw hoofd komt te staan, dit om zwelling tegen te gaan. Dit houdt in dat u na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden onder andere niet mag bukken, voorover buigen, persen en/of zwaar tillen. Ondanks het opvolgen van onze adviezen kan het zijn dat de oogleden er in de eerste dagen na de bovenooglidcorrectie wat gezwollen en blauw uitzien. U moet er op rekenen dat de ergste zwelling en verkleuring meestal na 1 week maar soms pas twee weken na de bovenooglidcorrectie is verdwenen; het zichtbare resultaat na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden wordt pas na 6-8 weken bereikt. Van het definitieve resultaat na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden is sprake wanneer alle zwelling verdwenen is en de littekens volledig soepel zijn geworden, hetgeen pas na 6-8 maanden het geval is. Littekens kunnen in het meest extreme geval wel tot een jaar na een bovenooglidcorrectie actief zijn, en dus zichtbaar zijn. Gelukkig is dit maar heel zeldzaam en is bij ACCZ | A Klinieken meer dan 99% van alle mensen die een bovenooglidcorrectie hebben ondergaan, binnen 6 weken na een bovenooglidcorrectie al helemaal fraai genezen!

Het gebruik van make-up rondom de ogen is vanaf een week na de bovenooglidcorrectie, weer toegestaan. Douchen mag u gewoon na de ooglidcorrectie. Probeer de plakpleistertjes welke zijn aangebracht na de bovenooglidcorrectie, droog te houden. Wanneer u (te veel) water langs de wondjes laat stromen of in bad gaat weken, zullen de hechtpleisters niet meer hechten en loslaten. De plakpleisters aangebracht na de bovenooglidcorrectie hebben tot doel het beschermen van het (gehechte) wondje en om spanning van de wondranden weg te nemen hetgeen een nog fraaier litteken oplevert na de bovenooglidcorrectie. Dep de hechtpleisters droog als ze toch nat zijn geworden.

Na een bovenooglidcorrectie wordt u op controle verwacht, gemiddeld, een week na de ingreep, voor het verwijderen van de steristrips en hechtingen. Een eindcontrole na 6 tot 8 weken, ook voor het maken van de eindfoto’s, wordt door ons altijd gewaardeerd. Koop geen littekencrèmes omdat wij u na de bovenooglidcorrectie een littekencrème voorschrijven waarvan de kosten in principe worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Een week na het verwijderen van de hechtpleisters en hechtingen (dat is dus twee weken na de bovenooglidcorrectie) kunt u starten met het 2 maal daags (dun!) smeren van de littekencrème. Indien u na een bovenooglidcorrectie de littekencrème te dik opbrengt, komt deze in de ogen en kan deze veel irritatie (roodheid en branderigheid van de ogen) geven.

Weer een week later (drie weken na de bovenooglidcorrectie) wordt u geadviseerd om het litteken ook te masseren. Het is niet verstandig om dit met de littekencrème te doen. Er zal eerder sprake zijn dat er wat van deze littekencrème in de ogen komt met irritatie tot gevolg. Met het masseren van de bovenoogleden na een bovenooglidcorrectie adviseren wij u mee door te gaan tot uw laatste controle, 6-8 weken na de bovenooglidcorrectie.

Ooglidcorrectie van de bovenoogleden en vergoeding door zorgverzekeraars
Verzekeraars vergoeden een bovenooglidcorrectie niet vanuit het basispakket. ls u een aanvullende verzekering of pakket heeft en het kan aangetoond worden dat uw ooglidcorrectie niet uit cosmetisch maar uit medisch oogpunt noodzakelijk is (uw ooglid hangt geheel of gedeeltelijk voor uw pupil), dan komt u wellicht in aanmerking voor een vergoeding van de bovenooglidcorrectie. Het beste kunt u direct bij uw eigen verzekeringsmaatschappij  navragen of en onder welke voorwaarden u recht heeft op vergoeding van een bovenooglidcorrectie.

Ooglidcorrectie bovenoogleden en belastingaftrek

De algemene regel is: als u een ooglidcorrectie van de bovenoogleden laat uitvoeren uitsluitend om cosmetische redenen dan zijn deze kosten niet aftrekbaar voor de belasting.

Als de correctie van uw bovenoogleden medisch noodzakelijk is en uw verzekeraar vergoedt geheel of gedeeltelijk deze kosten niet, dan zijn deze kosten wel aftrekbaar voor de belasting. ACCZ | A Klinieken kan voor u een medische noodzakelijkheid voor u op papier zetten na de bovenooglidcorrectie.

 

 

*ACCZ | A Klinieken behoudt het recht om prijsveranderingen van behandelingen elk gewenst moment door te voeren.