Ooglidcorrectie bij mannen

ACCZ | A Klinieken

Ooglidcorrectie bij mannen

Ooglidcorrectie bij mannen

Algemene informatie ooglidcorrectie bij mannen

Een wakkere blik en een jongere uitstraling, dat is het effect van een ooglidcorrectie. Door het teveel aan huid en vet weg te halen van de boven- en/of onderoogleden ziet u er opeens veel frisser uit.

Bij een ooglidcorrectie wordt het teveel aan huid en vet weggehaald van de boven- en/of onderoogleden. Omdat de littekens in de oogplooi en de onderste wimperrand vallen, zijn ze later nauwelijks te zien. Vetwallen onder de ogen kunnen worden weggehaald via een klein sneetje aan de binnenkant van het oog. Deze methode (transconjunctivaal) laat geen littekens na en is met name geschikt voor een jongere huid. Een andere optie om wallen onder de ogen aan te pakken is de Hamra-techniek. Hierbij wordt het vet niet weggehaald maar onderhuids verplaatst naar de groef tussen neus en ogen. Daardoor wordt voorkomendat de ogen na verloop van tijd wat ‘hol’ worden.

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep die u onder plaatselijke verdoving kunt ondergaan. U bent een week minder toonbaar, maar hebt daarna wel tot tien jaar plezier van het resultaat!

Fijn om te weten dat de Consumentenbond onze kliniek 4x als beste heeft getest op het gebied van ooglidcorrecties. U bent dus in vertrouwde handen.

Consult ooglidcorrectie bij mannen

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een ooglidcorrectie. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. Ook zal hij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles.

Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

Behandeling ooglidcorrectie bij mannen

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. De chirurg tekent op het ooglid nauwkeurig aan hoeveel huid er verwijderd moet worden. Vervolgens wordt een verdovende vloeistof met adrenaline ingespoten. De adrenaline zorgt ervoor dat het bloeden wordt beperkt. Dan snijdt de chirurg het reepje huid weg en indien nodig een stukje van de oogkringspier. Ook een teveel aan vet wordt verwijderd. Na de ingreep worden de haarvaatjes dichtgebrand en de incisie gehecht. Een ijsbril zorgt voor verkoeling.

Om het effect van een ooglidcorrectie te versterken wordt aan de buitenkant van de oogleden vaak laser resurfacing toegepast om de huid strakker en gladder te maken.

Na de behandeling mag u niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen.

Verdoving

De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Van de ingreep zelf voelt u dus niets. Veel mensen vinden de injecties met verdovingsvloeistof echter wel vervelend. Als u wilt kan een ooglidcorrectie ook onder narcose worden uitgevoerd.

Na de ingreep ooglidcorrectie bij mannen

Na de ingreep kunt u meteen naar huis. Uw ogen zullen gezwollen zijn met rondom bloeduitstortingen, die over het algemeen binnen een week wegtrekken. De hechtingen worden na een week verwijderd. De meeste mensen gaan na deze periode weer aan het werk.

Napijn en herstel ooglidcorrectie bij mannen

De napijn is voor elke cliënt anders. Meestal volstaat een paracetamol. De herstelperiode verloopt verder pijnloos.

 

Net als bij elke andere cosmetisch chirurgische ingreep heeft het behandelde gebied tijd nodig om te herstellen. Leg de eerste dagen van tijd tot tijd een coolpack op de ogen; zo worden zwellingen en bloeduitstortingen aanzienlijk minder. U kunt er vanuit gaan dat u ongeveer een week minder toonbaar bent. De meeste mensen dragen een zonnebril wanneer ze naar buiten gaan. De roodheid trekt meestal na een aantal weken weg. Alleen bij een dunne huid blijft die langer zichtbaar, soms tot zes maanden.

Resultaat ooglidcorrectie bij mannen

Een ooglidcorrectie maakt vaak een groot verschil: dankzij een ingreep die hooguit twee uur duurt ziet u er jaren jonger uit. Het resultaat is na het wegtrekken van de zwelling en bloeduitstortingen al goed te beoordelen. Toch duurt het nog een paar maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto’s gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Risico’s en complicaties ooglidcorrectie bij mannen

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%.

Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. De kans dat het oog beschadigd wordt, is bij een ooglidcorrectie uiterst gering. Een specifieke complicatie bij een ooglidcorrectie is dat de huid na de behandeling strakker trekt dan gewenst. Dit is meestal via een kleine correctie te verhelpen.

Welke plastisch chirurgen voeren ooglidcorrecties bij mannen uit:

Dokter E.B.H. Van Onselen – Plastisch Chirurg
Dokter Z. Kruppa – Plastisch Chirurg