Micro Needling

ACCZ | A Klinieken

Micro Needling

Algemene informatie over micro needlingbehandeling.
Micro needling is een techniek waarbij met behulp van kleine naaldjes gaatjes in de dermis worden gemaakt. Hierdoor raakt de huid licht beschadigd. Tijdens het herstel van deze minuscule beschadigingen maakt de huid groeifactoren aan die ervoor zorgen dat er meer collageen en bindweefsel in de huid wordt aangemaakt. Hierdoor zal uw huid, dikker, weerbaarder, soepeler, sterker en egaler worden.

Er zij verschillende methodes op de markt die gebruik maken van deze naaldtechniek.
Bij ACCZ| A Klinieken maken we gebruik van de huidroller. Deze roller is specifiek gemaakt om over het te behandelen gebied te rollen. Op deze roller zitten meer dan 200 minuscule naaldjes. Deze naaldjes variëren in lengte. De naaldkeuze is afhankelijk van de behandelindicatie.

 

Welke indicatieskoen er in aanmerking voor een micro needling behandeling?
• Fijne lijntjes
• Lichte huidverslapping
• Littekens
• Droge huid
• Striae

 

Wie komt er niet in aanmerking voor een micro needling behandeling?
U komt niet in aanmerking voor een micro needling behandeling indien er sprake is van sterk verdikt littekenweefsel (keloïd), open wonden, actieve herpes (koortslip) of actieve ontstekingen in het te behandelen gebied. Tevens komt u niet in aanmerking voor behandelen indien u minder dan 6 maanden geleden gestopt bent met het innemen van isotretinoine (Roaccutane).

 

Consult micro needling behandeling
Wanneer u bij ACCZ | A Klinieken komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de huidtherapeut die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de huidtherapeut of u geschikt ben voor een behandeling met micro needling. Daarvoor zal de huidtherapeut vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risico’s uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kan worden. Uiteraard bespreekt u samen met de huidtherapeut uw wensen. Waar stoort u zich aan en wat zou u graag anders zien? De huidtherapeut zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke behandeling de beste optie is. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Indien u besluit over te gaan op behandeling met micro needling, dan wordt een informed consent en behandelingsovereenkomst door zowel de huidtherapeut als door u ondertekend.

Voor de micro needling behandeling
Het is belangrijk om de de huid voor de behandeling zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht. Een te bruine huid of huid met zonnebrand kan niet behandeld worden. Wij adviseren om vanaf 3 weken voor de behandeling de huid dagelijks te beschermen met een spf 30.

 

De micro needling behandeling
Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd en gedesinfecteerd worden. Ook zal de huidtherapeut een foto van het te behandelen gebied maken. Daarna zal de huidtherapeutindien verdovende crème aanbrengen. Als de verdoving genoeg is ingewerkt zal de huidtherapeute deze verwijderen en starten met de behandeling. De roller zal in banen over het te
behandelen gebied gerold worden. In principe zal dit niet pijnlijk zijn door de aangebrachte verdoving. Na de behandeling zal de huid gekoeld worden met een cool pack en zal er een verzorgende crème plus zonnebrand worden aangebracht.

 

Na een micro needling behandeling.
Na de behandeling zal de huid rood zijn en kan er lichte zwelling optreden. Al naar gelang de diepte waarop behandeld wordt kunnen er soms puntbloedingen ontstaan. Dit trekt meestal binnen enkele dagen weg. Ook kan de huid schraal aanvoelen en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Tevens kan de huid in de eerste week na de behandeling licht schilferen. Of deze huidreactie optreedt is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Het is belangrijk dat u niet krabt aan de korstjes om littekenvorming /pigmentvlekjes te voorkomen. Na de behandeling is de huid
extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot zes weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.

 

Resultaat van de micro needling behandeling
Na behandeling met micro needling zal er niet gelijk een resultaat zichtbaar zijn. Dit duurt een aantal maanden. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om collageen en bindweefsel te vormen.

 

Gemiddeld aantal oppervlakkige micro needling behandeling
Na 1 behandeling zal er al resultaat zichtbaar zijn. Voor een optimaal behandelresultaat zijn er meerdere behandelingen nodig. In sommige gevallen is het de behandeling goed te combineren met oppervlakkige peeling of microdermabrasie. Uw huidtherapeut kan u hier meer over vertellen.

Mogelijke risico’s en complicaties van een micro needling behandeling
Er is weinig kans op bijwerkingen. Echter bij het niet naleven van de instructies en blootstelling aan de zon is er een kleine kans op ontstekingen en pigmentvlekken.

 

Micro needling behandelingen en vergoeding door zorgverzekeraars
De vergoeding van elektrische epilatie is per zorgverzekeraar verschillend. Meestal is vergoeding mogelijk. Voor specifieke informatie adviseren wij u uw zorgverzekeraar te raadplegen.