Mednology Vacupeel

ACCZ | A Klinieken

Mednology Vacupeel

MEDNOLOGY VACUPEEL

Algemene informatie over de Mednology Vacupeel
De werking van de Mednology Vacupeel berust op het afschaven van de huid door middel van microkristallen. Deze worden op de huid gestraald en vervolgens door het systeem afgezogen. Het apparaat kan op verschillende standen worden ingesteld en daardoor worden afgestemd op verschillende indicaties en huidtypes. De huid wordt hierdoor gladder, de doorbloeding en teint verbeterd en verstoppingen zullen verminderen. Ook wordt er in geringe mate collageen aangemaakt. De microdermabrasie behandeling is 1 van de meest milde en natuurlijke methoden om uw huid te verbeteren.

Wie komt er in aanmerking voor een Mednology Vacupeel behandeling?
De Mednology Vacupeel is geschikt voor behandeling van een grauwe, droge en verhoornde huid. Tevens kan de Mednology Vacupeel goed ingezet worden bij een vette huid, een huid met verstopte poriën en bij een rokershuid.

Wie komt er niet in aanmerking voor een Mednology Vacupeel behandeling?
U komt niet in aanmerking voor een Mednology Vacupeel behandeling indien er sprake is van sterk verdikt littekenweefsel (keloid), open wonden, actieve herpes (koortslip) of actieve ontstekingen in het te behandelen gebied. Tevens komt u niet in aanmerking voor behandelen indien u minder dan 6 maanden geleden gestopt bent met het innemen van isotretinoine (Roaccutane).

Consult Mednology Vacupeel
Wanneer u bij ACCZ | A Klinieken komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de huidtherapeut die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de huidtherapeut of u geschikt ben voor een behandeling met de Mednology Vacupeel. Daarvoor zal de huidtherapeut vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risico’s uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kan worden. Uiteraard bespreekt u samen met de huidtherapeut uw wensen. Waar stoort u zich aan en wat zou u graag anders zien? De huidtherapeut zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke behandeling de beste optie is. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Indien u besluit over te gaan op behandeling met de Mednology Vacupeel, dan wordt een informed consent en behandelingsovereenkomst door zowel de huidtherapeut als door u ondertekend.

Voor de Mednology Vacupeel
Het is belangrijk dat u een week voor de behandeling niet harst in het te behandelen gebied. Elektrisch epileren of laser / IPL behandelingen in het te behandelen gebied zijn ook niet toegestaan. Tevens is het belangrijk de huid zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht. Een huid met zonnebrand kan niet behandeld worden.

De Mednology Vacupeel behandeling
Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd en gedesinfecteerd worden.
Daarna zal de huidtherapeut starten met de Vacupeel behandeling. Er zal eerst een klein stukje behandeld worden zodat u kunt wennen aan het gevoel. De behandeling geeft een licht schurend gevoel. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk.

Na de Mednology Vacupeel behandeling.
Na de behandeling zal de huid rood zijn en kan er lichte zwelling optreden. Dit trekt meestal binnen 24 uur weg. Ook kan de huid schraal aanvoelen en kunnen er kleine schaafwondjes ontstaan. Of deze huidreactie optreedt is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Het is belangrijk dat u nietkrabt aan de korstjes om littekenvorming /pigmentvlekjes te voorkomen. Na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot zes weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.

Resultaat van de Mednology Vacupeel
Na behandeling met de Mednology Vacupeel zal uw huid gladder en zachter aanvoelen en een mooiere teint hebben. Deze behandeling kan goed gecombineerd worden met een Emerge laserbehandeling voor een optimaal resultaat.

Gemiddeld aantal Mednology Vacupeel behandelingen
Na 1 behandeling zult u al resultaat zien. Voor het beste resultaat adviseren wij meerdere behandelingen in kuurverband om de 10 tot 15 dagen.

Mogelijke risico’s en complicaties van een Mednology Vacupeel behandeling
De Mednology Vacupeel behandeling geeft weinig kans op complicaties. Er is een geringe kans op littekens en hyperpigmentatie.

Mednology Vacupeel behandeling en vergoeding door zorgverzekeraars
De vergoeding van microdermabrasie is per zorgverzekeraar verschillend. Meestal is er alleen vergoeding mogelijk bij een acne behandeling. Voor specifieke informatie adviseren wij u uw zorgverzekeraar te raadplegen.

Welke huidtherapeuten voeren Mednology Vacupeel behandelingen uit?
Marjolijn Floors