Hydroxyapatiet

ACCZ | A Klinieken

Hydroxyapatiet

Hydroxy-apatiet-calcium (HAC)

Informatie over HAC

Algemeen

We gebruiken HAC om diepere rimpels in het gezicht op te vullen, acne littekens te verminderen en gezichtscontouren te verbeteren. Zo is HAC heel geschikt om uw kaaklijn te versterken, de contouren van uw kin te verbeteren of uw neus te corrigeren zonder chirurgische ingreep. HAC kort op de Nederlandse markt beschikbaar, maar het middel is al jarenlang uitgebreid getest in klinische onderzoeken. Daaruit is gebleken dat HAC volkomen veilig is en prima resultaten geeft. HAC bestaat uit een gel die is opgebouwd uit water en calciumhydroxyapatiet, een natuurlijk bestanddeel van het lichaam. Deze stof is volkomen zuiver en kan geen allergische reacties geven. Een HAC-correctie blijft ongeveer één jaar tot anderhalf jaar zichtbaar en daarna kan een inspuiting zonder problemen herhaald worden.

Consult HAC

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg.

U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor een behandeling met HAC. Ook zal hij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de arts als door u wordt ondertekend.

Behandeling met HAC

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier. Hierna wordt het te behandelen gebied verdoofd. De crème-achtige structuur van HAC wordt vervolgens met een dunne naald in de huid geïnjecteerd. HAC is zeer precies te doseren en na de behandeling direct zichtbaar, maar door haar zachte structuur niet voelbaar. Een behandeling met HAC duurt ongeveer twintig minuten.

Om zwelling tegen te gaan zal de verpleegkundige het behandelde gebied koelen. Na de behandeling mag u meteen naar huis. Voor een optimale vulling moet de behandeling soms nog één of meerdere malen herhaald worden. Dit wordt over het algemeen pas na enkele maanden gedaan. Na ongeveer twee jaar is de gel opgelost en afgebroken via de natuurlijke processen van het lichaam.

Verdoving bij een behandeling met HAC

Als u wilt kan de huid door middel van een kleine injectie of een créme plaatselijk verdoofd worden.

Na de behandeling met HAC

Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. De meeste mensen zijn de volgende dag weer toonbaar. In een enkel geval ontstaat er een blauwe plek. Die kunt u gewoon camoufleren. Na een paar dagen is de blauwe plek weer verdwenen.

Napijn en herstel na een behandeling met HAC

Inspuiting met HAC geeft geen napijn. Uw huid kan rood of gezwollen zijn, maar dit verdwijnt binnen enkele uren tot een dag. Wanneer er een blauwe plek is ontstaan zal deze, afhankelijk per persoon, na een paar dagen tot maximaal een week niet meer zichtbaar zijn.

Resultaat na een behandeling met HAC

Een behandeling met HAC moet soms herhaald worden voor een optimaal resultaat. Dit kan over het algemeen na enkele maanden. Na ongeveer een jaar tot anderhalf jaar is HAC volledig door het lichaam afgebroken. Het resultaat is dus van tijdelijke aard. Inspuiting met HAC kan zonder problemen herhaald worden. Bij de eindcontrole in de kliniek zullen weer foto’s worden gemaakt voor uw medische dossier.

Risico’s en complicaties na een behandeling met HAC

Zoals bij elke inspuiting bestaat het risico van infectie en een allergische reactie. Beide risico’s zijn zeer gering (minder dan 0,1%) en veroorzaken geen gevolgen voor het resultaat. Er zijn geen specifieke complicaties bekend bij inspuitingen met HAC.

Welke plastisch chirurgen voeren behandelingen uit met HAC:

Dokter E.B.H. Van Onselen – Plastisch Chirurg

Dokter Z. Kruppa – Plastisch Chirurg