Hyaluronzuur Lipp

ACCZ | A Klinieken

Hyaluronzuur Lipp

Restylane Lipp

Informatie over Restylane Lipp

Algemeen over Restylane Lipp

Restylane is een combinatie van water en een gel waarin hyaluronzuur is verwerkt. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en zorgt ervoor dat vocht in de huid wordt vastgehouden. Het hyaluronzuur in Restylane is volkomen zuiver en geeft geen allergische reacties. Restylane is ideaal voor het corrigeren van rimpels en het accentueren van de lipcontour.

Speciaal voor oppervlakkige lijntjes rond de mond, op het voorhoofd, kraaienpootjes en de wangen is er Restylane Touch. Restylane Lipp is speciaal voor behandeling van de lippen ontwikkeld. Het product is beter bestand tegen de continue bewegingen van de lippen, waardoor het resultaat langer mooi blijft. Restylane is uiterst precies te doseren en in principe niet voelbaar. De behandeling moet soms na drie weken herhaald worden voor een optimaal resultaat. Na ongeveer twaalf maanden is het ingespoten hyaluronzuur door het lichaam opgenomen en kan de inspuiting zonder problemen herhaald worden.

Consult Restylane Lipp

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor een behandeling met Restylane. Ook zal hij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de arts als door u wordt ondertekend.

Behandeling met Restylane Lipp

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier. Bij inspuiting van de lippen met Restylane wordt u eerst verdoofd. Op andere plekken is een verdoving meestal niet nodig. Vervolgens wordt de vloeistof met een dunne naald in de huid geïnjecteerd. Restylane en Restylane Fine Lines zijn zeer precies te doseren en na de behandeling, mits correct gebruikt, niet voelbaar.

Een behandeling met Restylane duurt ongeveer vijftien minuten. Om zwelling tegen te gaan zal de verpleegkundige het behandelde gebied koelen. Na de behandeling mag u meteen naar huis. Voor een optimale vulling moet de behandeling soms nog één of meerdere malen herhaald worden. Over het algemeen kan dit al na drie weken. Na ongeveer twaalf maanden is het ingespoten hyaluronzuur opgenomen door het lichaam en het effect dus verdwenen.

Verdoving bij behandeling met Restylane Lipp

Verdoving is (behalve bij inspuiting in de lippen) meestal niet nodig. Als u wilt kan uw huid door middel van een kleine injectie of een crème plaatselijk verdoofd worden.

Na de behandeling met restylane Lipp

Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. De meeste mensen zijn de volgende dag weer toonbaar. In een enkel geval ontstaat er een blauwe plek. Die kunt u gewoon camoufleren. Na een paar dagen is de blauwe plek weer verdwenen.

Napijn en herstel na de behandeling met restylane Lipp

Inspuiting met Restylane geeft geen napijn. Uw huid kan rood of gezwollen zijn, maar dit verdwijnt binnen enkele uren tot een dag. Wanneer er een blauwe plek is ontstaan zal deze, afhankelijk per persoon, na een paar dagen tot maximaal een week niet meer zichtbaar zijn.

Resultaat na een behandeling met Restylane Lipp

Een behandeling met Restylane moet soms na drie weken herhaald worden voor een optimaal resultaat. Na ongeveer twaalf maanden is het ingespoten hyaluronzuur door het lichaam opgenomen en kan de inspuiting zonder problemen herhaald worden.

Risico’s en complicaties na een behandeling met Restylane Lipp

Zoals bij elke inspuiting bestaat het risico van infectie en een allergische reactie. Beide risico’s zijn zeer gering (minder dan 0,1%) en veroorzaken geen gevolgen voor het resultaat. Er zijn geen specifieke complicaties bekend bij inspuitingen met Restylane.

Welke plastisch chirurgen voeren behandelingen uit met Restylane Lipp:

Dokter E.B.H. Van Onselen – Plastisch Chirurg
Dokter Z. Kruppa – Plastisch Chirurg