Hyaluronzuur high-cohesive

ACCZ | A Klinieken

Hyaluronzuur high-cohesive

Restylane Perlane

Informatie over Restylane Perlane

Algemeen over Restylane Perlane

Perlane is een versie van Restylane en bestaat eveneens uit een combinatie van water en gel waarin hyaluronzuur is verwerkt. Omdat deze gel meer hyaluronzuur bevat en daardoor zwaarder is van samenstelling, kan hij gebruikt worden voor het veranderen van de gezichtscontour. Uw wangen en kin kunnen voller en strakker gemaakt worden, diepe rimpels kunnen worden opgevuld en ook uw lippen kunnen met Perlane meer volume krijgen.

Uiteraard is het hyaluronzuur in Perlane ook volkomen zuiver en dus zijn ook hier allergische reacties uitgesloten. Na ongeveer twaalf maanden is het ingespoten hyaluronzuur opgenomen door het lichaam waarna een nieuwe inspuiting mogelijk is.

Consult Restylane Perlane

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor een behandeling met Perlane. Ook zal hij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de arts als door u wordt ondertekend.

Behandeling met Restylane Perlane

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier. Bij inspuiting van de lippen met Perlane wordt u eerst verdoofd. Op andere plekken is een verdoving meestal niet nodig. De gel wordt vervolgens met een dunne naald in de huid geïnjecteerd. Een behandeling met Perlane duurt ongeveer vijftien minuten.Om zwelling tegen te gaan zal de verpleegkundige het behandelde gebied koelen. Na de behandeling mag u meteen naar huis. Voor een optimale vulling moet de behandeling soms nog één of meerdere malen herhaald worden. Over het algemeen kan dit al na drie weken. Na ongeveer twaalf maanden is het ingespoten hyaluronzuur opgenomen door het lichaam.

Verdoving bij een behandeling van Restylane Perlane

Verdoving is (behalve bij inspuiting in de lippen) meestal niet nodig. Als u wilt kan de huid door middel van een kleine injectie of een créme plaatselijk verdoofd worden.

Na de behandeling met Restylane Perlane

Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. De meeste mensen zijn de volgende dag weer toonbaar. In een enkel geval ontstaat er een blauwe plek. Die kunt u gewoon camoufleren. Na een paar dagen is de blauwe plek weer verdwenen.

Napijn en herstel na een behandeling van Restylane Perlane

Inspuiting met Perlane geeft geen napijn. Uw huid kan rood of gezwollen zijn, maar dit verdwijnt binnen enkele uren tot een dag. Wanneer er een blauwe plek is ontstaan zal deze, afhankelijk per persoon, na een paar dagen tot maximaal een week niet meer zichtbaar zijn.

Resultaat na een behandeling van Restylane Perlane

Een behandeling met Perlane moet soms na drie weken herhaald worden voor een optimaal resultaat. Na ongeveer twaalf maanden is het ingespoten hyaluronzuur door het lichaam opgenomen en kan de inspuiting zonder problemen herhaald worden.

Risico’s en complicaties na een behandeling van Restylane Perlane

Zoals bij elke inspuiting bestaat het risico van infectie en een allergische reactie. Beide risico’s zijn zeer gering (minder dan 0,1%) en veroorzaken geen gevolgen voor het resultaat. Er zijn geen specifieke complicaties bekend bij inspuitingen met Restylane Perlane.

Welke plastisch chirurgen voeren behandelingen uit met Restylane Perlane:

Dokter E.B.H. Van Onselen – Plastisch Chirurg
Dokter Z. Kruppa – Plastisch Chirurg