Gentle Max Pro Laser

ACCZ | A Klinieken

Gentle Max Pro Laser

GENTLEMAX PRO LASER

Algemene informatie over de Gentle Max Pro
Bij ACCZ | A Klinieken wordt gewerkt met de GentleMax Pro laser. Deze laser combineert het beste van twee systemen; het Nd Yag systeem (1064nm) en de Alexandrite laser (755nm). Hierdoor kunnen met deze laser verschillende aandoeningen behandeld worden. Door het ND;Yag systeem is het ook mogelijk om permanent te ontharen op de gepigmenteerde huid. Dit systeem is het enige waarvan bewezen is dat het geen schade toebrengt aan het huidpigment. Welke techniek gebruikt wordt is geheel afhankelijk van de indicatie en de kleur van de huid.

Wie komt er in aanmerking voor een GentleMax Pro laser behandeling?
De GentleMax Pro kan worden ingezet bij behandeling van pigmentvlekken, huidverbetering, overbeharing en vaatjes. Of uw huid geschikt is voor behandeling met de GentleMax Pro laser is per persoon verschillend en wordt uitgebreid bekeken en besproken tijdens het consult gesprek.

Wie komt er niet in aanmerking voor een GentleMax Pro laserbehandeling?
Zwangere vrouwen komen niet in aanmerking voor behandeling met de laser. Tevens dient u minimaal zes maanden voor de behandeling geen Roaccutane te hebben gebruikt. Het gebruik van medicijnen die lichtovergevoeligheid veroorzaken (bijvoorbeeld antibiotica, Sint- Janskruid) moet gestopt worden (uiteraard altijd in overleg met uw behandelend arts). Zes weken voor tot drie maanden na de behandeling moet blootstelling aan zonlicht/zonnebank en gebruik van zelfbruinende middelen gestopt en voorkomen worden. Over gebieden met (permanente) fillers, sterk verdikt littekenweefsel (keloïd) en actieve rosacea kan niet gelaserd worden.

Consult GentleMax Pro laserbehandeling
Wanneer u bij ACCZ | A Klinieken komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de huidtherapeut die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de huidtherapeut of u geschikt ben voor een behandeling met de GentleMax Pro laser. Daarvoor zal de huidtherapeut vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risico’s uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kan worden. Uiteraard bespreekt u samen met de huidtherapeut uw wensen. Waar stoort u zich aan en wat zou u graag anders zien? De huidtherapeut zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke behandeling de beste optie is. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Indien u besluit over te gaan op behandeling met de GentleMax Pro laser, dan wordt een informed consent en behandelingsovereenkomst door zowel de huidtherapeut als door u ondertekend.
Om het beharingspatroon en bijpassende behandeling goed te kunnen beoordelen, is het belangrijk 6 weken voor het consult de haren niet te epileren / harsen /plukken. Afhankelijk van de groeisnelheid van de beharing is het belangrijk het te behandelen gebied ongeveer een week voor het consult niet meer te scheren.

Voor de GentleMax Pro laserbehandeling
Het is belangrijk dat u gedurende zes weken voor de behandeling de zon zoveel mogelijk vermijd. Indien dit niet lukt is het belangrijk dat u de huid beschermd. Gebruik hiervoor minimaal een SPF factor 30. Ook is het gedurende deze periode niet toegestaan om een zelfbruinende crème te gebruiken. De huid mag tijdens de behandeling namelijk niet te bruin zijn.
Indien u onthaart wordt met de GentleMax Pro laser is het belangrijk dat u de haren minstens zes weken van tevoren niet meer harst en/of epileert. Door epileren zijn de haarzakjes leeg waardoor de behandeling geen werking heeft. Voorafgaand aan iedere behandeling scheert u het te behandelen gebied 24-48 uur van tevoren. Gedurende het gehele behandelproces is alleen scheren of knippen toegestaan. Het is belangrijk dat u op de dag van behandeling geen make-up gebruikt op de te behandelen gebieden. Tevens is het verstandig om geen sieraden te dragen i.v.m. weerkaatsing van laserlicht. De behandeling wordt uitgevoerd zonder verdoving.

De GentleMax Pro laserbehandeling
Bij aanvang van de behandeling worden er foto’s gemaakt van het te behandelen gebied om het effect van de behandeling vast te leggen. Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel wordt het te behandelen gebied gereinigd met huidalcohol (70%). Ook krijgt u een speciale bril op ter bescherming van u ogen. Daarna zal er gestart worden met de behandeling. Er zal eerst 1 puls met de laser gezet worden zodat u aan het gevoel kunt wennen. Vervolgens zal het hele gebied behandeld worden. De meeste mensen vinden de behandeling licht gevoelig maar niet pijnlijk. Na de behandeling zal de huid gekoeld worden met een cool pack om zwelling en roodheid zoveel mogelijk tegen te gaan.

Na de GentleMax pro laserbehandeling
Na de behandeling zal de huid licht gezwollen zijn en roodheid vertonen. Pigmentvlekjes en vaatjes kunnen tijdelijk donkerder verkleuren. Dit wordt in de loop van de weken opgeruimd door het lichaam en verdwijnt vanzelf weer. Het is belangrijk om hier niet aan te krabben i.v.m. kans op infectie en littekenvorming. Indien u veel last heeft van zwelling mag u de huid thuis koelen met een cool pack. Hierbij is het belangrijk dat er geen direct contact met de huid is. Daarom adviseren wij om er een tissue of gaasje tussen te leggen. Na 24 uur mag u weer make-up gebruiken op het behandelde gebied. Het is belangrijk dat u tot 6 weken na de laatste behandeling voorzichtig bent met de zon. Gebruik een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30 om uw huid te beschermen.
Indien uw vaatjes zijn behandeld is het voor een optimaal behandelresultaat van belang dat er na de behandeling geen onnodige druk op de vaatjes komt te staan. Daarom wordt u geadviseerd om de eerste week na de behandeling intensief sporten, saunabezoek en hete baden te vermijden. Normaal douchen is gewoon toegestaan.
Indien u behandeld bent aan overtollige haargroei is het belangrijk dat u na de behandeling de haren niet harst of epileert. Scheren of knippen is wel toegestaan.

Resultaat van de GentleMax Pro laserbehandeling
Het resultaat van de GentleMax Pro is per indicatie en persoon verschillend. Bij behandeling voor huidverbetering zullen fijne craquelé lijntjes verzachten. Bij pigmentvlekken zorgt de laser voor vermindering van het pigment. Hoeveel deze vervaging is ligt aan de diepte en oorzaak van het pigment. In geval van overbeharing zorgt de laser voor 70%-80% vermindering van de beharing. Vaatjes kan voor 70% verminderen.

Gemiddeld aantal GentleMax Pro laserbehandelingen
Het gemiddeld aantal behandelingen met de GentleMax Pro laser varieert per persoon en is onder meer afhankelijk van het doel van de behandeling. Voor huidverbetering zijn er gemiddeld 6-8 behandelingen nodig met een interval van twee weken. Pigmentvlekken hebben gemiddeld 3-4 behandelingen nodig met een interval van vier weken. Voor laserontharing zijn er gemiddeld 6-8 behandelingen nodig met een interval van 6 weken. Voor het laseren van vaatjes in het gelaat zijn er gemiddeld 1-3 behandelingen nodig met een interval van 4 weken. Beenvaatjes hebben gemiddeld 6-8 behandelingen nodig met een interval van 6 weken.

Mogelijke risico’s en complicaties van een CO2 laserbehandeling
Na de laserbehandeling kunnen er witte vlekken optreden die niet altijd verdwijnen. Soms ontstaan er ook donkere vlekken die meestal weer verdwijnen. In zeldzame gevallen kan er een wondinfectie en littekenvorming ontstaan. Ook kunnen er gerstekorrels en tijdelijke acne ontstaan. Indien u er gevoelig voor bent kan de behandeling rosacea uitlokken. Dit gaat vaak gepaard met aanhoudende roodheid. Dit is een zeer zeldzame bijwerking. Rosacea kan met antibiotica behandeld worden. De roodheid kan goed behandeld worden met de vaatlaser.

GentleMax Pro laserbehandeling en vergoeding door zorgverzekeraars
Sommige cosmetische behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding. Voor specifieke informatie adviseren wij u uw zorgverzekeraar te raadplegen.

Welke huidtherapeuten voeren CO2 laserbehandelingen uit?
Marjolijn Floors