Elektrische epilatie

ACCZ | A Klinieken

Elektrische epilatie

ELEKTRISCHE EPILATIE

Algemene informatie over oppervlakkige elektrische epilatie behandeling.
Bij ACCZ A | A Klinieken wordt er gewerkt met elektrische epilatie. Dat is een methode om ongewenste haren definitief te verwijderen. De haren worden bij deze methode stuk voor stuk verwijderd met behulp van een minuscuul naaldje. Uw huidtherapeut laat het naaldje langs het haartje in de haarfollikel zakken. Vervolgen wordt er een klein stroompje gegeven. Hierdoor ontstaat warmte in het haarzakje waardoor deze beschadigd raakt. Daardoor kan er geen nieuw haartje meer groeien. Na elke behandeling zullen de haren dunner worden. Uiteindelijk zullen de haren niet meer terug komen.

 

Wie komt er in aanmerking voor een elektrische epilatiebehandeling
Met name rode, blonde, witte en grijze haren worden behandeld met elektrische epilatie. Deze haren zijn namelijk niet geschikt om met laser te behandelen. Als de haren donker en dik zijn, wordt er vaak behandeling met laser geadviseerd.

 

Wie komt er niet in aanmerking voor een elektrische epilatiebehandeling?
U komt niet in aanmerking voor een elektrische epilatie behandeling indien er sprake is van sterk verdikt littekenweefsel (keloïd), open wonden, actieve herpes (koortslip) of actieve ontstekingen in het te behandelen gebied. Tevens komt u niet in aanmerking voor behandelen indien u minder dan 6 maanden geleden gestopt bent met het innemen van isotretinoine (Roaccutane).

 

Consult elektrische epilatiebehandeling
Wanneer u bij ACCZ | A Klinieken komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de huidtherapeut die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de huidtherapeut of u geschikt ben voor een behandeling met elektrische epilatie. Daarvoor zal de huidtherapeut vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risico’s uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kan worden. Uiteraard bespreekt u samen met de huidtherapeut uw wensen. Waar stoort u zich aan en wat zou u graag anders zien? De huidtherapeut zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke behandeling de beste optie is. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Indien u besluit over te gaan op behandeling met elektrische epilatie, dan wordt een informed consent en behandelingsovereenkomst door zowel de huidtherapeut als door u ondertekend.
Voor de elektrische epilatiebehandeling
Het is niet toegestaan de haren zes weken voor en tijdens de behandelperiode uit te trekken, te waxen of epileren. Knippen of scheren mag wel. Zorg er wel voor dat de haren nog zo lang zijn dat ze te pakken zijn met een pincet. Peeling of microdermabrasie in het te behandelen gebied zijn in de week van de behandeling ook niet toegestaan. Tevens is het belangrijk de huid zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht. Een huid met zonnebrand kan niet behandeld worden.

 

De elektrische epilatiebehandeling
Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd en gedesinfecteerd worden.
Daarna zal de huidtherapeut

Na een elektrische epilatiebehandeling.
Na de behandeling zal de huid rood zijn en kan er lichte zwelling optreden. Dit trekt meestal binnen enkele uren weg. Ook kan de huid schraal aanvoelen en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Of deze huidreactie optreedt is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Het is belangrijk dat u niet krabt aan de korstjes om littekenvorming /pigmentvlekjes te voorkomen. Na de behandeling is de huid
extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot zes weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.

 

Resultaat van de elektrische epilatiebehandeling
Na behandeling met elektrische epilatie zal er niet gelijk resultaat zicht baar zijn. Dit heeft te maken met een aantal factoren. De haargroeicyclus en het zelf genezend vermogen van het lichaam.
Haren groeien in drie verschillende fases. De haren zijn alleen te behandelen in de fase waarin de haar groeit en contact maakt met het haarzakje. Niet alle haren zijn tegelijkertijd in deze groeifase. Aan de buitenkant van de huid is niet zicht baar n welke fase de haren zich bevinden.

Tijdens de behandeling wordt het haarzakje beschadigd. Een haarzakje bevat echter meerdere cellen en deze zullen na 1 behandeling niet allemaal vernietigd zijn. Het lichaam zal proberen om de beschadigingen te repareren vanuit de intacte cellen en zo een nieuwe haar te maken. Door vaker te behandelen zal het haarzakje zodanig beschadigd raken dat dit niet meer lukt.

 

Gemiddeld aantal elektrische epilatiebehandelingen

Voor een blijvend resultaat zullen er meerdere behandelingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de behandellocatie, de grootte van het behandelgebied en dikte van de haren. Uw huidtherapeut kan u hier meer over vertellen.

Mogelijke risico’s en complicaties van een elektrische epilatiebehandeling

De elektrische epilatiebehandeling geeft weinig kans op complicaties. Er is een geringe kans op littekens en hyperpigmentatie.

 

Oppervlakkige peelingbehandeling en vergoeding door zorgverzekeraars
De vergoeding van elektrische epilatie is per zorgverzekeraar verschillend. Meestal is vergoeding mogelijk. Voor specifieke informatie adviseren wij u uw zorgverzekeraar te raadplegen.