Cellulite behandeling

ACCZ | A Klinieken

Cellulite behandeling

Cellulite laser behandeling

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, komt meestal bij vrouwen maar ook bij mannen voor. Vooral na de pubertijd hebben 80% tot 90% van de vrouwen last van Cellulite.

Wat is Cellulite eigenlijk?

De term Cellulite verwijst naar de kuiltjes van de huid op de heupen, dijen en billen. De knobbeligheid van Cellulite wordt veroorzaakt door vetophopingen waardoor het bindweefsel onder de huid verstoord. Dit leidt tot de herkenbare veranderingen in het uiterlijk van de huid. Cellulite niet te verwarren met cellulitis hetgeen een bacteriële infectie van huid en weefsels onder de huid betreft.

Oppervlakkige laserbehandeling

Er zijn veel verschillende Cellulite lasermethoden. Dit zijn allemaal oppervlakkige behandelingen, dus er wordt niet gesneden. De behandeling is in principe pijnloos en doordat er wat warmte vrijkomt en de laser over de huid bewogen wordt voelt het zelfs ontspannend, zoals een massage. Echter, deze verouderde methoden werken niet voldoende effectief.

Nieuw: intrusieve laserbehandeling

Nieuw is de behandeling van Cellulite met behulp van een laser die onder de huid gebracht wordt. Onder plaatselijke verdoving worden kleine gaatjes in de huid gemaakt waardoor de laser naar binnen gaat. De laser wordt aangezet als deze zich in het bindweefsel bevindt. Door de warmte die hierbij vrijkomt smelten de vetcellen als het ware. Bovendien prikt de laser door het  bindweefsel heen, zodat het vet zich opnieuw kan verdelen. Bijkomend voordeel is dat de laser de collageenaanmaak stimuleert, waardoor de huid er strakker uit gaat zien.

Hoe verloopt een Cellulite laser behandeling?

Gedurende de behandeling kunt u enig ongemak verwachten maar de voor de behandeling toegediende verdoving maakt dit ongemak alleszins acceptabel. In het geval van meer intensiever, hoge energie behandelingen zal uw behandelaar mogelijk een andere vorm van pijnstilling adviseren.

Is een Cellulite laser behandeling veilig?

Ja. Wij adviseren u met uw behandelaar te praten over uw volledig medisch- en huidverleden ter voorkoming van eventuele ongewenste effecten. Wij werken met de meest moderne en geavanceerde laserapparatuur die op dit moment wereldwijd beschikbaar is. Dit garandeert het meest optimale resultaat haalbaar. Dus het meest effectief met het minste aantal behandelingen  met dien verstande dat het fraaiste resultaat kan worden behaald met de minste ‘down-time’ (tijdelijk ongewenste zichtbaarheid dat men een behandeling heeft ondergaan).

Hoeveel laser behandelingen heb ik nodig?

In het algemeen zult u het gewenste verschil na enkele behandelingen waarnemen. In de dagen na behandeling zal uw huid er gestaag zachter, gladder en strakker uit zien en aanvoelen.

Hoe lang blijft het bereikte behandelresultaat zichtbaar?

Diverse variabelen bepalen hoe lang het resultaat zichtbaar blijft: uw gezondheid, leeftijd, leefpatroon alsook de wijze waarop u uw huid na behandeling verzorgt.