Cavitatie

ACCZ | A Klinieken

Cavitatie

Cavitatie

Algemene informatie over cavitatie

Cavitatie is een methode om af te komen van vervelende en hardnekkige vetophopingen. Hierbij moet u onder andere denken aan de bekende ”love handles”. Het cavitatie systeem maakt door uitzending van ultrasone geluidsgolven de vetcelwand kapot en breekt deze vervolgens af. Het vet dat hierbij vrijkomt wordt opgenomen in het bloed en lymfesysteem en vervolgens door het lichaam op natuurlijke wijze afgebroken en afgevoerd. Tevens zend het apparaat radiofrequente straling uit wat de huid verwarmt en ervoor zorgt dat er meer collageen en bindweefsel wordt aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat er huidverstrakking plaatsvindt. Bij ACCZ | A Klinieken wordt een cavitatiebehandeling altijd gecombineerd met manuele lymfedrainage om het vet nog beter af te voeren.

Wie komt er in aanmerking voor een cavitatie behandeling?

De cavitatie behandeling is geschikt voor behandeling van plakken met hardnekkige vertophopingen, zoals buik, zadeltassen, (boven) armen, binnenkant knieen en dijen. De vetlaag dient minimaal 1,5 cm dik te zijn. Of u een geschikte kandidaad bent voor behandeling met cavitatie is per persoon verschillend en wordt uitgebreid bekeken en besproken tijdens het consult gesprek.

Wie komt er niet in aanmerking voor een cavitatie behandeling?

U komt niet in aanmerking voor een behandeling met cavitatie indien er sprake is van een verstoorde leverfunctie, obesitas, diabetici type 1, bij stofwisselingsproblemen ofbij metalen prothesen in het te behandelen gebied.

Consult Cavitatie

Wanneer u bij ACCZ | A Klinieken komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de huidtherapeut die u ook daadwerkeijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de huidtherapeut of u geschikt bent voor een behandeling met cavitatie. Daardoor zal uw behandelaar vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruik. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risico’s uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kan worden. Uiteraard bespreekt u samen met de behandelaar uw wensen. Waar stoort u zich aan en en wat zou u graag anders  zien? De huidtherapeut zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke behandeling de beste optie is. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u [precies weet wat u kunt verwachten. Indien u besluit over te gaan op behandeling met cavitatie, dan wordt een informed consent en behandelingsovereenkomst door zowel de behandelaar als door u ondertekend.

Voor de cavitatie behandeling

Er zijn geen specifieke maatregelen welke u dient te treffen voor de cavitatie behandeling. Wel bevelen wij u aan een paar uur voor de behandeling voldoende water te drinken. Sporten en goede voeding bevorderen het resultaat van de cavitatiebehandeling.

De cavitatie behandeling

Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd, gedesinfecteerd en ontvet worden, Vervolgens krijgt u gel op uw huid voor geleiding van de geluidsgolven. De behandeling doet geen pijn. Wel kunt u wrmte of prikkelingen waarnemen.

Na de cavitie behandeling

Na de behandeling met cavitatie kunt u direct uw dagelijkse bezigheden hervatten. Er is geen herstelperiode. wel bevelen wij u aan na de behandeling voldoende water te drinken. Sporten en goede voeding bevorderen het resultaat van de cavitatiebehandeling.

Resultaat van de cavitatie behandeling

Na één behandeling zult u al resultaat merken. Per behandeling zult u gemiddeld een vermindering van 2 tot 6 centimeter in omtrek meten. Uw huid wordt gladder, zachter en strakker. uiteraard verschilt het resultaat van de cavitatie behandeling per persoon. Goede voeding en beweging beinvloeden het resultaat positief en zorgen ervoor dat het resultaat langer aanhoudt.

Gemiddeld aantal cavitatie behandelingen

Het gemiddeld aantal behandelingen van de cavitatie behandeling hangt af van de mate en ernst van de te behandelen vetophopingen. Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig in kuurverband. Soms zijn herhaalbehandelingen nodig om het resultaat te behouden.

Mogelijke risico’s en complicaties van een cavitatie behandeling.

Indien u niet op gewicht blijft kunnen de vetophopingen weer terugkomen. De behandeling voorkomt geen nieuwvorming van vetophopingen.

Cavitatie behandeling en vergoeding door zorgverzekeraars

Sommige cosmetische behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding. Voor specifieke informatie adviseren wij u uw zorgverzekeraar te raadplegen.

Welke huidtherapeuten voeren cavitatie behandelingen uit?
Marjolijn Floors