Acne

ACCZ | A Klinieken

Acne

Acne

Wat is acne?
Acne is een ontsteking van de talgklieren. Deze huidaandoening ontstaat vaak in de puberteit en verdwijnt daarna meestal weer. Soms verdwijnt de acne niet na de puberteit of begint de acne pas op volwassen leeftijd.

Hoe ontstaat acne?
Acne ontstaat omdat onder invloed van hormonen. De bovenste huidlaag verdikt zich en er wordt meer talg aangemaakt. Daardoor raakt de talgklier verstopt en ontstaat er onder invloed van bacteriën (propionibacterie) een ontsteking wat zichtbaar wordt als een puist. De talgklieren bevinden zich op het hele lichaam behalve op de handpalmen en voetzolen. Op het voorhoofd, kin en de bovenkant van de rug zitten de meeste talgklieren. Talgkliertjes maken talg aan en scheiden deze via een kanaaltje uit in een haarfollikel. Talg bescherm de huid tegen uitdroging, bacteriën en schimmels. Factoren die de acne verergeren zijn stress, genetische factoren, hormonale factoren, omgevingsfactoren en druk van kleding.

Hoe kan acne behandeld worden?
ACCZ | A Klinieken gebruikt voor de behandeling van acne verschillende methodes; het ledigen van puistjes en mee-eters, peeling of microdermabrasie om de bovenste huidlaag te verdunnen. De behandelingen worden al dan niet in combinatie met lasertherapie met de GentleMax Pro uitgevoerd. Doordat de bovenste huidlaag verdund wordt, kan het talg makkelijker uit de talgklier. De laser zorgt ervoor dat de bacteriën in de talgklier gedood worden en dat de talgklier krimpt. Hierdoor wordt er minder talg wordt aangemaakt. Tevens zorgt de laser voor een verhoogde doorbloeding in het weefsel waardoor het lichaam beter in staat is om de ontstekingen op te ruimen en het weefsel te herstellen. Hierdoor zal de acne verminderen waardoor de huid een frissere en egalere uitstraling krijgt. Voor meer informatie over behandeling met peeling, microdermabrasie, GentleMax Pro of reinigen klikt u op de naam van de behandeling.